Glas župnije

PriponkaVelikost
Glas Zupnije Božič 2019.pdf1.03 MB

 

 

»EMANUEL, BOG Z NAMI.«

 

    »SPREOBRNITE SE IN VERUJTE EVANGELIJU.«

 

     Dragi Trojičani, v berilu 4. adventne nedelje smo brali, da kralj Ahaz ni hotel prositi Boga za znamenje s katerim bi mu Bog dokazal, da je še njegov zaveznik. Zato mu je Gospod sam dal znamenje: »Glej, devica bo spočela in rodila sina, ki se bo imenoval Emanuel, kar pomeni BOG Z NAMI«.  (Iz 7,14)

Z rojstvom Božjega Deteta, Bog tudi nam daje znamenje, da nam je blizu, da je BOG Z NAMI. Nas pa vabi, da to Dete sprejmemo in verujemo Njemu, ki prihaja med nas kot nebogljen, ranljiv in šibak otrok, da bi mi lahko po Njem postali močni.

To pa od nas zahteva spreobrnjenje, zahteva, da se od sebe, od svojih poti, od polnosti svoje modrosti in moči obrnemo k Drugemu in mu izkažemo bližino, dobroto in naklonjenost.

»Bog - otrok«, nas dela občutljive, pozorne in v nas prebuja vero. Kajti le z vero ga lahko prepoznamo »v plenice povitega in v jasli položenega«,…v beraču, v starcu, v otroku,.. prepoznamo v bratu in sestri,... in mu izkažemo dobroto.

 

V prazničnih dneh vam želimo, da bi se ob Božjem otroku, dovolili biti otroci Nebeškega Očeta, ter bratje in sestre med seboj. Da bi si dovolili, da Bog, kot vaš zaveznik vstopi v vaše življenje in postane Bog z vami.  Sprejmimo ga kot dar in ga delim naprej. Vsak dan, vse leto 2020.

 

Bratje iz samostana

 

 

 

Aktualno

PREKRIVAMO STREHO
Dodano dne 30. Mar 2018
SVINČNIK ZANJ - POLETNI TABORI 2017
Dodano dne 14. Jul 2017
POLETNI TABORI 2017
Dodano dne 16. Jun 2017
KONCERT KLASIČNIH MELODIJ
Dodano dne 26. Maj 2017
IZGANJALEC HUDIČA - MARJAN VETERNIK
Dodano dne 15. Maj 2017